Kiropraktikk - profesjonsstudium

Bjørknes College

Program Description

Kiropraktikk - profesjonsstudium

Bjørknes College

Som kjent finnes det ingen kiropraktorutdanning i Norge, og norske studenter må reise til utlandet. Vårt nye studium er en kombinasjon av ett år på medisin grunnfag ved Bjørknes Høyskole og 4 år ved Murdoch University i Perth. Dette er en fantastisk mulighet for alle som har lyst til å bli kiropraktor.

Medisin grunnfag er et åpent studium der alle med generell studiekompetanse kan søke. For å komme videre inn på andre året av kiropraktorutdanningen i Australia må du oppfylle følgende krav:

  • minst 4 i karaktersnitt fra vgs
  • minst 4 i to realfag (biologi og kjemi er anbefalt)
  • minst C på alle eksamener fra medisin grunnfag
  • studiestart i Australia er i februar hvert år.


Et år i Oslo


Det første året av utdanningen er studiet medisin grunnfag. Dette studiet gir 60 studiepoeng og er en selvstendig årsenhet. Endel av studentene i klassen har tenkt seg videre på kiropraktikkstudiet, men ikke alle. Det er også mange som tar dette studiet for å få en innføring i medisinske fag, samle poeng, og kanskje søke seg videre på studier inne akupunktur, medisin eller liknende.

All undervisning foregår på Bjørknes Høyskole i Lovisenberggaten 13. Studiet er lagt opp til tre hele dager med undervisning, og to dager til egenstudier. Noen av studentene benytter disse to dagene til å ta opp realfag på Bjørknes Privatskole . Dette er også en mulighet for kiropraktorstudentene som har behov for å forbedre realfagene sine.

Fire år i Australia


Etter fullført og bestått medisin grunnfag er neste steg Australia. Siden Australia har studiestart i februar, blir det et halvt års pause til studentene skal videre dit. Høsten  kan derfor benyttes til å ta et et innføringsfag i statistikk (STK 1000) på Universitetet i Oslo. Dette kurset og et kurs til, nemlig innføring i kiropraktikk, skal taes i løpet av annet året i Australia, i tillegg til de andre fagene der.

Men du har altså muligheten til å ta dette kurset på forhånd, dersom du oppfyller søknadskravet: 2 MX , 2 MY, 3 MZ, og enten 3 MX, 3 MY, 3 FY, 3 KJ, 3 BI eller emnekombinasjonen 2 KJ+ 3 BT eller emnekombinasjonen 2 BI + 3 BT.

Om Murdoch University


Murdoch University er godkjent av Norsk kiropraktorforening, og er anerkjent internasjonalt for sin kiropraktorutdanning.

Murdoch har også blitt rangert ti år på rad som et universitet som studentene der er svært fornøyde med. Murdoch legger stor vekt på å ha dyktige og kunnskapsrike lærere som engasjerer og motiverer studentene.

Om Perth


Perth ligger på Australias vestkyst, som er kjent for sitt varme og solrike klima, og vakre, hvite sandstrender. Området er rikt på naturreressurser, og blant annet kan man være så heldig å se delfiner på tokt i farvannet. Byen , som har 1,5 millioner innbyggere, har flere soltimer enn noen annen by i Australia.

Byen er veldig pen, og det meste av liv og aktiviteter foregår utendørs. Byen ligger ved Swan River, som byr på mange flotte rekreasjonsmuligheter for innbyggerne. Utenfor byen finner du mange vingårder og stor naturområder. Det er bra infrastruktur, og lett å komme seg rundt med tog og buss.

Duration & Price
This course is Campus based
Start Date
Start date
Aug. 2017
Jan. 2018
Duration
Duration
5 years
Full time
Price
Price
Information
Deadline
Locations
Norway - Oslo
Start date: Aug. 2017, Jan. 2018
Application deadline Request Info
End date Request Info
Dates
Aug. 2017, Jan. 2018
Norway - Oslo
Application deadline Request Info
End date Request Info